Weligama

Weligama (letterlijk vertaald, zanderig dorp) ligt ongeveer dertig kilometer ten oosten van Galle. Het stadje is leuke Aziatisch vissersdorp, met hier en daar wat strandhuisjes. Je kan hier makkelijk een dag doorbrengen, alleen al met het ervaren van het leven in het dorpje. Zo kan je de vissers terug zien komen van zee, waarna ze hun vangst verkopen op de lokale markt.

weligama
Wat te doen in Weligama

De baai van Weligama is prachtig, maar niet echt gericht op strandgangers. Het is vooral een vissersdorp, met de meeste boten geankerd aan de westkant van de baai. Sinds kort is er aan de oostkant van de baai een enorm resort gebouwd (Marriot). We hopen dat dit hier voorlopig de enige blijft, zodat het vissersdorp authentiek blijft.

Vlak voor de kust ligt een klein eilandje, Taprobane. Je kan dit eiland huren! Je zal diep in de buidel moeten tasten, want dit kost je 1800 dollar per dag. De villa die op het eiland staat krijg je er dan bij, maar het blijft een dure grap.

Ben je beginnend surfer? Dit is een goede plek om het te leren, de golven zijn constant en eigenlijk nooit hoger dan een meter. Surfbord huren of lessen nemen? Dit kan bij Samaru Beach House en Weligama Bay View.

De onderwaterwereld in Weligama is mooi, voor zowel snorkelaars als duikers. Vlakbij de haven in het westen zit Weligama Bay Dive Center, een PADI-duikschool. Ze organiseren duiken, snorkeltripjes, maar ook bootripjes om dolfijnen en walvissen te spotten!

weligama
Waar te verblijven in Weligama

De meeste verblijven zijn langs de weg bij het strand, dit is dan ook waar de beste accommodaties zijn. Er is niet zo gek veel keuze in accommodatie, je bent waarschijnlijk aangewezen op een midrange hotelletje of guesthouse. Dit is overigen geen probleem, want allebei de genoemde opties zijn kwalitatief goed en kunnen je ook nog eens helpen met vrijwel alle eerder genoemde activiteiten. Zin in verse vis? Bezoek dan één van de tentjes aan de kust, tegenover Taprobane.

Midrange

  • Samaru Beach House
  • Weligama Bay View
Weligama