Weer Sri Lanka

Klimaat

Op zoek naar lekker weer een veel zonuren? Sri Lanka is een goede optie. Het land heeft een tropisch klimaat, met temperaturen rond de 30 graden, vrijwel het hele jaar door. Het land heeft ook veel zonuren per dag. Gemiddeld namelijk 8 uur per dag.

Regenseizoen

Het zuidwesten van Sri Lanka kent geen regenseizoen. Het regent hier niet veel, maar wel het hele jaar door. De rest van het land kent wel een regenseizoen. Van mei tot augustus is het regenseizoen in de rest van het land. Het weer is dan in het noorden en het oosten het beste. Dit is ook het laagseizoen, de prijzen zijn dan het laagste. Van december tot maart is het weer het beste, het is vrijwel deze hele periode droog. Dit is dan ook het drukste seizoen en de prijzen liggen het hoogste. In de tussenliggende maanden is het weer ook goed, met iets meer regen dan in het droge seizoen. Je hebt een goeie balans tussen prijs en de kwaliteit van het weer.

The Hill Country

in het heuvelige centrum van het land is het weer iets anders. Omdat dit deel van het land wat hoger ligt is het hier wat koeler. Het weer is hier vergelijkbaar met Nederland. De temperaturen liggen tussen de 15 en 25 graden. Mensen komen hier speciaal om de lagere temperaturen te ervaren. Je ziet hier mensen rondlopen met truien en mutsen, ook al is het 20 graden.