Visum in Sri Lanka

Om Sri Lanka te kunnen bezoeken heb je een visum nodig. Je paspoort moet ook nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Gelukkig is het krijgen van een visum niet erg ingewikkeld. Dit kan op een paar verschillende manieren.

ETA

De eerste manier is online een ETA (Electronic Travel Authorization) aanvragen. Dit kan op www.eta.gov.lk. Dit kan je doen vanaf 30 dagen voor aankomst in Sri Lanka. Deze is geldig voor 30 dagen en kost $30. Je dient gelijk te betalen met credit card. Meestal wordt dit binnen een uur goedgekeurd. Deze bevestiging print je en neem je mee.

Visum on arrival

Een andere manier om een visum te bemachtigen is on arrival. Als je nog niks geregeld hebt is er een balie op het vliegveld. Je betaalt hier echter $35 voor 30 dagen. Ook bestaat de kans dat je lang in de rij moet staan. Het is dus aangeraden om een ETA vooraf te regelen. Dit scheelt je $5 en veel tijd.

E-visum.nl

ETA te ingewikkeld, maar wel van tevoren een visum regelen? Of wilt u met iDeal betalen? Dan kan je terecht op e-visums.nl/sri-lanka. Je betaalt hier wel iets meer, maar het is een stukje makkelijker en zo kan je toch je visum van tevoren regelen als je geen credit card hebt. Je betaalt hier wel 50 euro, dus dat is een stuk duurder, het is dus aan te raden om eerst te proberen een ETA te regelen.

Verlengen van je visum

Je visum kan twee keer verlengd worden met 30 dagen. Hiervoor moet je contact opnemen met het Departement van immigratie en emigratie. Dit kan op het telefoonnummer 011-2375972 of op www.immigration.gov.lk. De verlengingen zijn niet lastig te krijgen, je moet alleen wel wat formulieren invullen, die je eerst moet downloaden.