Vervoer in Sri Lanka

Omdat Sri Lanka niet zo’n groot land is en de afstanden tussen de bezienswaardigheden klein zijn, is het land goed te bereizen, ook is het openbaar vervoer goed in Sri Lanka. De makkelijkste manier van vervoer en de manier om het meeste te zien is met een privé chauffeur. Dit is de duurste optie, maar toch kost een privé chauffeur in Sri Lanka maar 50 euro per dag, wat inclusief benzine en eventuele tol is. Zelf rijden in Sri Lanka is niet aan te rijden, vanwege het chaotische verkeer.

vervoer sri lanka

De bus is een prima manier van vervoer in Sri Lanka en misschien ook wel de goedkoopste manier. Zo kost een busritje van Colombo naar Kandy van drie uur nog geen euro. De bussen rijden door heel Sri Lanka en ook rijden ze vrij frequent. Je kan eigenlijk overal komen met de bus en het is ook nog een een leuke manier om in contact te komen met de locals. Voor de grotere buslijnen zijn kaartjes te kopen op het busstation, maar in de meeste gevallen koop je een kaartje in de bus zelf.

vervoer sri lanka

Er gaan ook enkele binnenlandse vluchten binnen Sri Lanka, echter zijn er weinig vliegvelden en zijn deze vluchten niet erg frequent. Deze manier van vervoer wordt dan ook vooral aanbevolen als tijd een erg belangrijke motivatie is. Echter reizen de meeste mensen toch rond in Sri Lanka en is een binnenlandse vlucht vaak overbodig.

vervoer sri lanka

Ben je in de stad, of wil je maar een klein stukje rijden? Dan zijn de taxi en de tuktuk een prima optie. De taxi’s en tuktuks rijden door het hele land en je zult ze veel tegenkomen. Deze manier van vervoer is erg makkelijk, je hoeft alleen maar een tuktuk of taxi aan te houden en je kunt op pad. Het is wel handig om van te voren al vast een prijs af te spreken, dit voorkomt nare verassingen bij de plek van aankomst.

vervoer sri lanka

Een andere manier van vervoer in Sri Lanka is om een stukje te reizen met de trein. De trein rijdt ook door het heuvelige centrum van het land, wat prachtige treinritjes zijn. Het is dan ook een aanrader om een stukje met de trein te gaan, bijvoorbeeld tussen Kandy en Nuwara Eliya of Ella. Je zult op deze trip prachtige theeplantages en rijstvelden zien.

vervoer sri lanka