Trincomalee

Trincomalee heeft het zwaar gehad in de oorlog, echter sinds het einde van de oorlog bloeit de stad weer op. Door de locals ook wel Trinco genoemd ligt deze stad aan een fantastische mooie natuurlijke haven. Trincomalee ligt in een rustige baai, waardoor het vroeger een schuilplaats is geweest voor schepen die de baai opzochten met het slechte weer. De stad is al erg oud en kent een rijk verleden, onder andere de Nederlanders, Portugezen en Engelsen zijn hier geweest. Veel mensen komen hier om snel door te reizen naar de nabij liggende stranden. Het stadje kent echter zijn charme en is het dan ook waard om een bezoek te brengen, een dag kan al genoeg zijn, al is het maar om de sfeer te proeven. Schrik vooral niet van de herten, die zowel door de stad en op het strand lopen, een erg leuk gezicht!

trincomalee
Wat te doen in Trincomalee

Fort Frederick ligt op het uiteinde van Trincomalee. Het is eeuwen een belangrijke defensieve plek geweest, voor de kolonisten die op at moment in Trincomalee waren. Het fort is gebouwd door de Portugezen en uitgebreid door de Nederlanders. Tegenwoordig is het Sri Lankaanse leger gevestigd in Fort Frederick, maar grote delen zijn nog open voor het publiek. In het fort staan grote ouderwetse kanonnen. Ook lopen hier wat herten rond, erg komisch, zo tussen de kanonnen. Het fort is gevestigd op een grote heuvel, dichtbij de klif.

Vlak naast het fort, op de rand van de klif staat de Kandasamy Kovil, een bekende hindoeïstische tempel. Het is één van de vijf historische tempels die toegewijd is aan Shiva, de tempel haar taak is om het eiland te beschermen tegen natuurrampen. Aan de achterkant van de tempel heb je prachtig uitzicht op zee, vanaf hier is het maar liefst 130 meter naar beneden, ook wel Lover’s Leap genoemd. Hier schijnt in de 17e eeuw een Hollandse vrouw vanaf gesprongen te zijn, brrr.

De St. Mary’s kathedraal en de Kali Kovil tempel zijn ook een bezoekje waard, als je nog wat meer tijd hebt. De stranden van Trincomalee zijn leuk voor een wandeling, maar als je echt op zoek bent naar stranden zullen de stranden van Uppuveli en Nilaveli je een stuk beter bevallen.

trincomalee
trincomalee
Waar te verblijven in Trincomalee

De meeste mensen verblijven liever op de stranden van Uppuveli en Nilaveli, wil je toch in Trincomalee overnachten? Dan zijn dit je opties.

Budget

  • Sunshine hotel

Midrange

  • Welcombe Hotel
trincomalee