The Hill Country van Sri Lanka

Bij Sri Lanka denk je eigenlijk gelijk aan hitte, stranden en jungle. Echter heeft Sri Lanka nog een ander landschap, het heuvelachtige centrum van het land, The Hill Country. Mistige heuvels, met daarop prachtige theeplantages geven het Hill Country een mysterieuze indruk. De temperatuur is hier dan ook anders, het is namelijk een stuk koeler. Bezoek een theeplantage, maak een prachtige wandeling naar Knuckles Range, Adam’s Peak, World’s End, of bezoek het oude en relaxte stadje Ella. Het is ook nog mogelijk om te raften, wat ook een spannende belevenis is. The Hill Country is onmisbaar bij een bezoek aan Sri Lanka, hier kan je pas echt tot rust komen.

Maak een wandeling in The Hill Country

In The Hill Country kan je fantastisch wandelen, de bossen zijn nog ongerept en er zijn een paar hele mooie bestemmingen om naar toe te wandelen. Knuckles Range is één van deze bestemmingen. Deze bergtoppen hebben deze naam vanwege hun uiterlijk, de bergtoppen lijken tezamen
namelijk op een gesloten vuist. Het mooie van deze wandeling is dat er weinig toeristen zijn en het erg rustig is. Het is ook de perfecte plek om vogels te spotten. Het is wel aangeraden om een gids mee te nemen, maar dit is normaal makkelijk te regelen via je verblijfplaats. Adam’s Peak is een andere prachtige plek om naartoe te gaan in The Hill Country. Deze bergtop dankt zijn naam aan het gerucht dat

dit de plaats zou zijn waar Adam voor het eerst voet op aarde zette, nadat hij uit de hemel was gegooid. Anderen geloven dat Buddha hier gelopen zou hebben, kortom het is een populaire pelgrimsbestemming. De tempel op de top is dan ook prachtig. Rondom het stadje Nuwara Eliya is er nog het prachtige World’s End. Dit is een makkelijk te wandelen route, waar je mooie watervallen tegenkomt. Eenmaal aangekomen bij het World’s End zal je hopelijk het prachtige uitzicht kunnen zien. Je kijkt namelijk van een enorme klif af. Het komt echter vaak voor dat er mist hangt en het uitzicht dus wordt belemmerd. Gelukkig is er op de wandelroute van 10 kilometer genoeg te zien, dus de route is sowieso een aanrader. Voor meer informatie over Knuckles Range, Adam’s Peak en World’s End kan er gekeken worden op tripadvisor.

Bezoek een theeplantage

The Hill Country is de perfecte plaats in Sri Lanka om een theeplantage te bezoeken. De theeplantages zijn gebouwd door de Engelsen en tegenwoordig zijn ze nog steeds belangrijk in Sri Lanka. Tijdens een bezoek aan een plantage met fabriek zal je zien hoe de theeblaadjes van oogst tot aan in het glas belanden. Je ziet hoe de blaadjes geplukt worden en door welke machines ze allemaal gaan. Achteraf kun je natuurlijk lekkere thee kopen in de winkel bij de plantage.

sri lanka hoogtepunten
sri lanka hoogtepunten