Steden in Sri Lanka

Sri Lanka is nog niet erg ontwikkeld. Je zult in het land geen miljoenensteden vinden met enorme wolkenkrabbers. In Colombo wonen dan wel flink wat mensen, maar het is niet te vergelijken met andere Aziatische landen. Wel zijn er enorm veel stadjes met een prachtige ligging, zo zie je veel stadjes die echt aan de kust liggen, bijvoorbeeld Trincomalee, Negombo en Galle. Ook zie je in veel steden nog oude forten en zijn er enkele steden die bijna compleet uit ruïnes bestaan, zoals Anuradhapura en Polonnaruwa.

Kortom, voor elk persoon is er wat wils te vinden in Sri Lanka. Cultuur, natuur zeg het maar. De steden zijn gecategoriseerd per gebied van Sri Lanka, je kan deze vinden in het menu onder steden.

Het westen en zuiden van Sri Lanka zijn dichter bevolkt dan de rest van het land, hier vindt je dan ook veel steden langs de kust. Ook het toerisme is hier booming. Wil je de minder toeristische kant op? Het oosten en het noorden van Sri Lanka zijn nog grotendeels onontdekt. Met steden zoals Trincomalee en Jaffna zul je zeker niet teleurgesteld zijn, ook de natuur rond deze plaatsen is niet te missen. Ben je een surfer? Arugam Bay is de beste surfplaats van Sri Lanka. Houdt je van archeologie en oude cultuur? Bezoek het centrum van het land met de oude ruïnes en de leeuwenrots met een prachtig uitzicht op de top. Houdt je van wandelen door de theeplantages? En van bergen? Bezoek The Hill Country met plaatjes als Nuwara Eliya. Ook de culturele hoofdstad van Sri Lanka is hier, Kandy, gelegen aan een groot meer.