Steden in the Hill Country van Sri Lanka

Kandy is één van de grotere steden in het land en in the Hill Country, namelijk de een na grootste stad van Sri Lanka. Kandy ligt aan een meer in het heuvelachtige centrum van het land. Soms blijft de mist hangen tussen de heuvels, wat prachtige taferelen op kan leven. Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka, zo is een hele bijzondere tempel en kan je prachtige opvoeringen van rituele dansen bijwonen. Vooral het vuurlopen is zeer spectaculair. Ook de markt in Kandy is een bezoekje waard. Net buiten de stad ligt een grote botanische tuin. Hier zie je vele verschillende soorten planten en bomen, ook is er een enorme loopbrug over de rivier met een mooi uitzicht. In de tuin kan je ook een enorme hoeveelheid slapende vleermuizen spotten die hoog in de bomen hangen. Aapjes zijn hier ook aanwezig in de bomen en hun speelse gedrag is dan ook leuk om te zien.

sri lanka hoogtepunten

Nuwara Eliya is een klein stadje in the Hill Country van Sri Lanka, gelegen op ongeveer 1900 meter hoogte. In dit stadje is het wat koeler, met temperaturen van 10 tot 20 graden overdag. De lokale bevolking loopt hier rond met dikke truien en grote mutsen, iets wat voor ons Nederlanders als grappig kan worden ervaren. In het zuiden van Nuwara Eliya ligt Gregory Lake, waar je een ritje kan maken op een paard, door het water kan dobberen op een bootje, of gewoon een leuke wandeling kan maken. Een leuke activiteit om te doen in Nuwara Eliya is het huren van een mountainbike. Met een mountainbike kan je prachtig fietsen rond het meer en langs de theeplantages rond Nuwara Eliya. Het gebied is wel heuvelachtig, dus
enige conditie is wel vereist. Je komt echter wel op plekken waar je anders nooit komt, op sommige plekken kan je zelfs door de theeplantages fietsen. Fietsen kan je huren bij meerdere hotels, vraag ernaar bij je verblijf, zij zullen je zeker verder kunnen helpen. In Sri Lanka zijn twee golfbanen, hier ligt er één van. Clubs zijn te huur bij de baan, de baan is mooi en je zult zeker tot rust komen. De vele theeplantages die rond het stadje liggen zijn erg mooi, het is dan ook een prachtige omgeving om te wandelen. Zo zijn er watervallen in de buurt die het waard zijn om te bezoeken, net als prachtige tuinen.