Steden in het oosten van Sri Lanka

Trincomalee is een stad in het oosten van Sri Lanka. Deze stad heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de oorlog en heeft flinke schade opgelopen door de tsunami. Trincomalee, begint echter weer flink op te bloeien nu deze gebeurtenissen achter de rug zijn. De kustlijn is hierdoor nog steeds prachtig en ongerept, het water is erg rustig en prachtig blauw. Ook is Trincomalee de perfecte plaats om dolfijnen en walvissen te gaan spotten. Ook in Trincomalee is genoeg te zien, zoals het mooie Fort Frederick en de Kandasamy Kovil tempel. Deze tempel is bijzonder omdat het één van de weinige grote hindoeïstische tempels is. Ook is het prachtige Pigeon Island vlakbij. Erg grappig is dat in Trincomalee veel Sambar herten door de stad lopen. Deze herten zijn uit de jungle gevlucht tijdens de burheroorlog, er werd namelijk veel gevochten in de jungle. De herten hebben het blijkbaar goed naar hun zin in de stad, ze zijn er namelijk nooit meer weg gegaan.

Tussen Arugam Bay en Trincomalee ligt het plaatsje Batticaloa, ook wel Batti genoemd. Deze mooie stad in het oosten wordt omringd door lagunes en is vlakbij de oostkust. Het centrum van de stad is compact, er is een mooi fort aanwezig in het oude Batticaloa. Het stadje zelf heeft geen bijzondere bezienswaardigheden op het fort na, maar het dagelijks leven meemaken in het stadje is erg leuk. Zo zijn bezoekjes aan de Thiruchendur tempel, de markt, het strand en de kerk interessant. Vlak uit de kust ligt wel een bijzondere bezienswaardigheid, tenminste als je een ervaren duiker bent. Het HMS Hermes, een Brits vliegtuig dat neergehaald werd in 1942 door de Japanners ligt namelijk voor de kust van Batticaloa. Dit is een prachtige wrakduik.

Arugam Bay is een stadje aan de kust in het oosten van Sri Lanka. Het bestaat uit een groot stuk maanvormig strand, van zacht wit zand. Dit is de beste plaats om te surfen in Sri  Lanka. Het plaatsje is klein, er wonen slechts een paar honderd mensen. Ben je geen surfer? Doe het plaatsje toch aan! Restaurantjes op het strand en een heerlijke relaxte sfeer, hangmatjes tussen palmbomen, guesthouses op het strand. Arugam Bay is een heerlijk stadje. Bezoek ook de Pottuvil Lagoon, die net ten noorden van het stadje ligt, voor een mooie bootsafari door de mangroven van de lagune. Vogelliefhebbers zullen hier hun hart ophalen, er is een grote divsersiteit aan vogels. Je vindt hier echter ook krokodillen en waterbuffels. Kumana National Park ligt ook vlakbij, waar je luipaarden, olifanten, waterbuffels en krokodillen kunt spotten.