3 Redenen waarom Sri Lanka de moeite waard is
Overweeg je op reis te gaan? Staat Sri Lanka op je lijstje? Is Sri Lanka de moeite waard om te bezoeken? Jazeker! Sri Lanka is een fantastisch divers land en er is dan ook voor elk wat wils te vinden.

Wildlife

Ben je een fan van wilde dieren? Is het je droom om wilde olifanten te zien? Als het antwoord ja is, dan is Sri Lanka zeker de moeite waard. In meerdere national parks lopen grote kuddes olifanten rond en vooral in het droge seizoen zie je ze gegarandeerd. Verder zie je in Sri Lanka vele verschillende apen, waterbuffels en krokodillen. Als je geluk hebt kun je zelfs luipaarden en lippenberen zien, al zijn deze wel zeldzamer. Ben je een vogelliefhebber? Sri Lanka heeft vele vogels, waaronder de imposante neushoornvogel.

Leuk feitje: De Sri Lankaanse olifant is de grootste ondersoort van alle Aziatische olifanten.

Stranden

Fan van het strand? Sri Lanka is echt wat voor jou. Sri Lanka is een eiland, dus er zijn genoeg stranden te vinden. Hou je van rustige stranden en wil je ze helemaal voor jou alleen? Het oosten van Sri Lanka biedt een paar van de mooiste en rustigste stranden ter wereld. De stranden in het zuiden bieden meer vermaak, maar zijn hierdoor ook iets toeristischer. Het echte massatoerisme heeft hier echter nog niet toegeslagen. Het noorden bevat echte pareltjes en deze stranden zijn allemaal rustig, de zee is hier echter wel iets wilder. Als je van watersport houdt, zoals windsurfen dan moet je zeker de westkust bezoeken. Ben je een strandliefhebber, dan is Sri Lanka zeker de moeite waard.

Tempels

De meerderheid van Sri Lanka is boeddhistisch en daarnaast leeft er nog een groot aantal hindoes in het land. Hierdoor is heel Sri Lanka bezaaid met de meest bijzondere en mooie tempels. Zo zijn er tempels die uit stenen gehakt zijn, tempels met enorme gouden beelden, tempels met de tand van Boeddha en kleurrijke tempels op heuvels met uitzicht op zee. De aapjes die zich bij de tempels verzamelen krijg je er gratis bij.