Negombo

Negombo is een stadje aan het strand van de westkust. Omdat het dicht bij het internationale vliegveld ligt, zal je hier waarschijnlijk je vakantie beginnen en eindigen. Het is dan ook een goede plek om je vakantie te beginnen, omdat het er net wat minder hectisch is dan in Colombo. Er zijn flink wat hotelletjes, in elke prijscategorie. Ook is er een leuk oud stadsdeel en een strand. Het strand kan niet concurreren met de beste stranden in Sri Lanka, maar het is nog steeds een fijn strandje.

Wat te doen in Negombo

Vlakbij de lagune zijn de ruïnes van een oud Nederlands fort. Net als in zoveel plaatsen in Sri Lanka zijn de Nederlanders ook in Negombo geweest. Ook is hier een groot grasveld, de Esplanade. Op dit veld worden vaak cricketwedstrijden gespeeld en het is dan ook leuk om dit een keer te aanschouwen. Een ander mooi fenomeen in Negombo is de dagelijkse vismarkt. Elke dag gaan vissers in hun kano’s de zee op en vlak voor de vismarkt komen ze allemaal de haven weer in. Het is prachtig om dit te aanschouwen. Je moet echter wel vroeg uit je bed, de vismarkt begint namelijk al om een uurtje of zes.

Het strand in Negombo is prima om een dagje door te brengen. Het is een stuk schoner nu en je kan vaak gelijk voor je hotel de zee in. Wil je het lokale strand ervaren? Ga dan naar het Negombo Beach Park, waar vele andere locals van een dagje strand genieten. De religieuze gebouwen in Negombo zijn ook een bezienswaardigheid op zich. Er zijn veel katholieke kerken te zien, zoals de St Mary’s kerk. Ten oosten van het stadje is de mooie Angurukaramulla tempel, met een Buddha beeld van maar liefst zes meter hoog. Nog een laatste Nederlandse invloed zijn de kanalen die door Negombo lopen. Je kan bij één van de hotels een fiets huren en een tochtje langs de kanaaltjes maken.