Natuur in Sri Lanka

De natuur is zonder twijfel één van de hoogtepunten van een vakantie in Sri Lanka. Of je nu houdt van wandelen, of van safari’s in Sri Lanka heb je het allemaal. Het land is vele national parks rijk, waar een enorme hoeveelheid wilde dieren voorkomen. De twee grootste en wellicht mooiste zijn Yala National Park en Minneriya National Park. Yala staat vooral bekend om zijn luipaarden, lippenberen, waterbuffels en krokodillen. Yala ligt in het zuid-oosten van Sri Lanka.

natuur sri lanka

Als je naar Sri Lanka gaat zul je waarschijnlijk de eerste paar dagen doorbrengen in het vissersstadje Negombo. Dit stadje ligt aan de zee en aan een grote lagune, ook hier is de natuur erg mooi. In en rond het meer bevinden zich enorm veel vogels. Ook krioelt het hier van de watervaranen, welke erg leuk zijn om te zien. Hier kan je een leuke bootsafari doen, die onder andere over het meer en door een kanaaltje gaat, wat gegraven is door Nederlanders.

In het oosten van Sri Lanka ligt het plaatsje Trincomalee. Dit is in de koloniale tijd een enorme havenstad geweest. Nu is het de plaats waar de mooiste en rustigste stranden van Sri Lanka zich bevinden. Ook is hier prachtige natuur te vinden. Zo ligt er een kilometer uit de kust van Trincomalee Pigeon Island. Dit eiland heeft een prachtig koraalrif om het eiland liggen. Het mooie is dat het rif erg ondiep ligt, waardoor het perfect is om te snorkelen. Je ziet hier de prachtigste vissen, waaronder clownsvissen en als je een beetje geluk hebt zelfs de ongevaarlijke zwartpuntrifhaai! Ook gaan er vanuit Trincomalee bootrips om walvissen en dolfijnen te spotten. Er zijn hier bijvoorbeeld blauwe vinvissen te zien, het grootste dier ter wereld. Let er wel op dat deze walvissen niet in elk jaargetijde te zien zien.

natuur sri lanka

Minneriya National Park ligt in het midden van het land en dit park staat vooral bekend om zijn olifanten. In de zomer, als het droog seizoen is, komen er veel olifanten naar het grote meer in het midden van het park. Het is dan ook niet ongebruikelijk om 50 olifanten te zien in een oogopslag. Dit park is echt een must see als je graag olifanten zou willen zien in het wild, het is vrijwel gegarandeerd dat je ze ziet in dit park.

natuur sri lanka
natuur sri lanka