Matara

Matara is een druk, commercieel stadje wat zich eigenlijk bijna niet bezighoudt het toerisme. Juist dit maakt het stadje interessant. Je kan hier goed zien hoe het moderne Sri Lankaanse leven is. Het hoogtepunt van het stadje zijn het Nederlandse fort en haar muren. Het fort is nog in zeer goede staat. Het beste van Matara is echter het straatleven, de authentieke Sri Lankaanse ervaring. Ook de stranden zijn lekker rustig.

matara
Bezienswaardigheden en activiteiten in Matara

Je kan hier makkelijk een halve dag doorbrengen. Het fort en haar muren zijn de eerste plek die je aan moet doen. Het werd gebouwd in de 18e eeuw door de VOC. Het heeft een beetje een gek ontwerp, omdat er bij de bouw op de kosten gelet werden. Naast het fort zijn oude smalle straatjes. Wandel er doorheen en spot koloniale gebouwen. Kijk ook even bij de rivier, het gerucht gaat dat er soms krokodillen liggen!

Een loopbrug over het strand leidt naar Parey Dewa, wat rots in het water betekent (zie foto hierboven). Dit eilandje huist een kleine boeddhistische tempel. Het strand is de perfecte plek om een mooie avondwandeling te maken. Of eet een ijsje op het strand, net als de locals.

matara
Waar te verblijven in Matara

Er is niet erg veel accommodatie in Matara. Het enige verblijf wat wij aan kunnen raden is een goedkoop guesthouse. Dat is het Sunil Rest Guest House & Restaurant. Een heerlijk rustig guesthouse op slechts 150 meter van het strand.

matara