De kosten en budget om te reizen in Sri Lanka

Sri Lanka hoeft niet duur te zijn. Net als in Zuidoost Azië is je geld veel waard. Dit is omdat het levensonderhoud goedkoop is. Zo is lokaal eten goedkoop en ook nog eens erg lekker. Ook overnachting hoeft niet duur te zijn. Het is mogelijk om slechts 35 euro per dag uit te geven. Er zijn echter ook veel middenklasse en luxe hotels in het land, net als prijzige activiteiten. Je kunt het dus zo gek maken als je wilt. Om het duidelijk te houden bespreken we drie verschillende prijsklassen.

Backpacker, minder dan 35 euro

Als backpacker is het goed mogelijk de kosten laag te houden. Zo slaap je in guesthouses van 10 tot 25 euro, afhankelijk van seizoen en regio. Lokaal eten is erg goedkoop. Rijst en curry, het nationale gerecht, kan je al krijgen vanaf 1 euro. Als backpacker reis je met de bus, om de kosten te drukken. Reizen met de bus is erg goedkoop. Als je een hele dag onderweg bent met de bus zal het kaartje maar 2 euro kosten!

Midrange, 35 tot 125 euro

In de midrange is er veel keuze. Tussen de 30 en de 75 euro heb je een mooie tweepersoons kamer in een goed hotel. De kosten van een maaltijd bij een hotel of restaurant variëren van 10 tot 15 euro. Om te reizen kan je gebruik maken van de trein. Voor dagen met verre afstanden kan je een privéchauffeur inhuren. Gemiddeld zal je hier per dag ongeveer 15 euro kwijt aan zijn.

Luxe, meer dan 125 euro

Vanaf 75 euro zit je in de meest luxe hotels waar je van alle gemakken voorzien bent. In deze hotels kosten de maaltijden ongeveer 19 euro, net als in de duurdere restaurants. Als je elke dag gebruik maakt van een privéchauffeur zal je ongeveer 35 euro per dag kwijt zijn.