Kitulgala

Kitulgala is de adrenalinehoofdstad van Sri Lanka. Vanaf hier kun je raften, jungletreks maken, vogels spotten en grotten verkennen. Canyoning behoort tegenwoordig ook tot de opties! De meeste bezoekers zijn jongeren uit Colombo, maar ook steeds meer buitenlanders weten hun weg naar het stadje te vinden. Enkele kilometers bij Kitulgala vandaan is een groot grottenstelsel. Hier zijn nog mensenbotten gevonden van maar liefst 28.500 jaar oud!

kitulgala
Wat te doen in Kitulgala

De hoofdattractie in Kitulgala is zeker wild water raften. De Kelaniya Ganga rivier die door het stadje loopt is de beste rivier in Sri Lanka om te raften. Een doorsnee raft duurt twee uur, waarbij je ongeveer zeven stroomversnellingen (van de 2e en 3e klasse) tegenkomt. Dit zal ongeveer $30 kosten, hierbij zitten ook vervoer en een lunch. Ben je een ervaren rafter en op zoek naar wat meer uitdaging? Op verzoek kunnen er ook trips gepland worden waarbij er stroomversnellingen zijn van de 4e en 5e categorie. Vrijwel elk hotel in het dorp kan een raftexcursie voor je regelen. Ook zijn de prijzen vrijwel overal hetzelfde. Ga wel even na of de organisator een verzekering heeft afgesloten, vraag om het benodigde papierwerk.

De heuvels rond Kitulgala zijn bezaaid met dicht regenwoud. Hierdoor is het erg geschikt voor mooie jungle hikes. Zorg dat je een gids hebt, goeie schoenen, genoeg water en een insectenwerend middel. Ook hier kunnen de meeste hotels je helpen aan een gids en je adviseren over de te lopen route. Op zoek naar de meeste ervaren jungle-man in de regio? Dan moet je bij Channa Perera zijn, van Rafter’s Retreat. Hij weet erg veel van de lokale fauna en flora. Een junglewandeling van een halve dag zal je ongeveer $15 kosten.

Deze regio van het eiland staat bekend om de vele hoeveelheid vogels. Van de 27 soorten vogels die alleen op Sri Lanka voorkomen kun je er hier maar liefst 23 vinden. Ook voor het vogelspotten is Channa Perera de man waar je moet zijn.

kitulgala
Waar te verblijven in Kitulgala

De meeste verblijven bieden prijzen inclusief ontbijt. Ook zijn er verblijven waar je korting krijgt op je verblijf als je er wat activiteiten bijboekt.

Midrange

  • Rafter’s Retreat

Luxe

  • Royal River Resort
  • Borderlands
kitulgala