Kalpitiya

Dolfijnen en kitesurfen, dat zijn de redenen waarom mensen naar het Kalpitiya schiereiland toekomen. Scholen van soms wel honderden dolfijnen zijn te vinden voor de kust van Kalpitiya. Met bootjes is het dan ook makkelijk om dichtbij de dolfijnen te komen. Geen dierenliefhebber? Er is hier vaak sterke wind te vinden, waardoor het een ideale plaats is om te kitesurfen, het wordt vaak zelfs de beste plek in Zuidoost Azië genoemd.

dolfijnen kalpitiya
Wat te doen in Kalpitiya

Bootsafari’s op zoek naar walvissen en vooral de dolfijnen staan bovenaan het lijstje van mensen die Kalpitiya bezoeken. De safari’s zijn ’s ochtends en in de periode tussen november en maart. Elk hotel kan een bootsafari organiseren, maar probeer van tevoren uit te zoeken hoeveel de kapitein weet van de dolfijnen. De prijzen beginnen vanaf 40 euro per persoon. Tussen november en maart is de kans om dolfijnen of walvissen te zien maar liefst 80%.

Voor kitesurfers is Kalpitiya een waar paradijs. Kitesurfspullen zijn makkelijk te huren bij vele verschillende tentjes. Ook worden er kitesurfkampen gehouden, voor de echte liefhebbers.

Vlak buiten de kust liggen mooie onaangetaste koraalriffen. Voor duikers en ook snorkelaars is het dus een mooie plek om het water in te gaan. Bar Reef is hier het mooiste koraalrif, dit ligt slechts enkele kilometers van het schiereiland. Het rif ligt niet erg diep en is ook uitermate geschikt om te snorkelen. Geïnteresseerd in een duiktrip of een snorkeltrip? De meeste hotels kunnen deze tripjes regelen.

kitesurfen kitesurfing kalpitiya sri lanka
Waar te verblijven in Kalpitiya

Er is enorm veel accommodatie te vinden, echter zijn de prijzen een stuk hoger dan in de rest van het land, de prijs-kwaliteitsverhouding is dan ook niet zo goed als in de rest van het land.

Midrange

  • Omeesha Beach Hotel
  • Sethawadiya Dolphin View Eco-Lodge

Luxe

  • Rosaanne Beach Resort
  • Bar Reef Resort
kalpitiya bar reef resort