India vs Sri Lanka

India vs Sri Lanka, veel mensen vragen zich af wat nou het verschil is tussen de twee landen. Welk land moet je bezoeken? Wat zijn de overeenkomsten? En wat zijn nou juist de verschillen? In dit artikel komt het aan bod.

india vs sri lanka
India vs Sri Lanka, de verschillen

Vaak wordt Sri Lanka ook wel India-light genoemd. Zo zijn de straten en de algehele leefomgeving in Sri Lanka een stuk schoner dan in India. Ook is de armoede niet zo zichtbaar als in India. De massale steden zul je niet vinden in Sri Lanka. De enige grote stad is eigenlijk Colombo. In India vindt je juist meerdere miljoenensteden, met hun voordelen en hun nadelen. Hierdoor heeft Sri Lanka meer een landelijk gevoel, terwijl India meer aanvoelt als een stedelijk land. Omdat Sri Lanka kleiner is dan India zijn de reisafstanden een stuk kleiner, dit is een groot voordeel. Qua overnachting krijg je in Sri Lanka net iets meer waar voor je geld dan in India. Al met al is Sri Lanka net iets makkelijker te bereizen dan India. Mocht je dus India willen bezoeken, maar lijkt het je een te grote uitdaging? Breng dan eerst een bezoek aan Sri Lanka!

India vs Sri Lanka
India vs Sri Lanka, de overeenkomsten

Sri Lanka en India kennen ook veel overeenkomsten. Allereerst lijkt het eten in de beide landen op elkaar. Er zijn natuurlijk verschillen, maar over het algemeen houden ze in beide landen van pittig en een beetje zoet eten. De traditionele kleding die in beide landen gedragen wordt lijkt ook op elkaar. De mensen in beide landen lijken erg op elkaar, hun etniciteit is hetzelfde. Het grootste deel van de Sri Lankanen stamt dan ook af van immigranten uit India, die het eiland deels bevolkten. In beide landen wordt rechts gereden, onder andere met de befaamde tuk tuks. De godsdiensten in beide landen zijn hetzelfde, maar wel in andere verhoudingen. Zo kent Sri Lanka voor het grootste deel boeddhisten, terwijl in India de meeste mensen het hindoeïsme aanhangen. Wel kennen beide landen deze godsdienstvormen en daarnaast nog andere religies, waaronder islam en het christendom. Er zijn nog vele andere overeenkomsten te noemen, waaronder het tropische klimaat en het aantal theeplantages, maar één ding is duidelijk, beide landen zijn het zeker waard om te bezoeken!

India vs Sri Lanka