Hotels in Sri Lanka

Voor een mooie vakantie in Sri Lanka hoef je niet veel geld uit te geven. De kosten van een vakantie kunnen echter erg verschillen. Zo maakt het natuurlijk uit of je in een guesthouse verblijft, in hotels of in een duur resort. Ook de manier van vervoer heeft invloed op de uiteindelijke kosten. 1 euro is ongeveer 150 Sri Lankaanse Rupees, voor de actuele koers klik je hier.

Verblijf en hotels

Een kamer in een simpel guesthouse kost in Sri Lanka tussen de 1500 en 4000 roepies (ongeveer 10 tot 30 euro). Het leuke van deze guesthouses is dat je echt onder de locals bent, je leeft namelijk in hun eigen huis. Vaak kan je ook eten in guesthouses, op deze manier kan je makkelijk kennis maken met het lokale eten. De mensen in Sri Lanka zijn erg vriendelijk en praten goed Engels, guesthouses zijn dus de ideale optie voor mensen met een minder hoog budget en voor mensen die graag in contact komen met de lokale bevolking.

Middenklasse hotels zijn goed vertegenwoordigd in Sri Lanka. De kosten van een nette tweepersoonskamer in een middenklasse hotel zijn 4500 tot 12000 roepies (ongeveer 30 tot 75 euro). Voor deze prijs heb je wat meer privacy, zoals een eigen badkamer. Vaak zijn deze hotels kleinere hotels. Avondeten kost in deze hotels 1500 tot 2500 roepies (ongeveer 10 tot 18 euro).

Om verblijfplaatsen te vinden in Sri Lanka is Tripadvisor een goede site om te zoeken en te boeken.

Hostels zijn een populaire keuze onder backpackers. Wil je andere reizigers ontmoeten? Dan zijn hostels misschien wel de plek om dat te doen. Hostels zijn vrijwel overal in het land en het is niet nodig om van tevoren te boeken, wat het ideaal maakt als je niet vast wil zitten aan een reisschema. De kosten van een hostel zullen variëren van 1500 tot 3000 roepies (ongeveer 10 tot 20 euro). De prijs-kwaliteit-verhouding van deze hostels is over het algemeen erg goed. Je slaapt vaak wel met meerdere mensen op een kamer.

De resorts zijn de duurste en meest luxe optie om te verblijven in Sri Lanka. Hier zul je voorzien zijn van alle gemakken, prachtige grote kamers vlakbij zee, grote zwembaden en meerdere restaurants met heerlijk eten. Deze luxe resorts kosten meer dan 12000 roepies (ongeveer 75 euro) per nacht, met flinke uitschieters voor de meest luxe resorts. Diner in dit soort resorts kost vaak meer dan 3000 roepies (ongeveer 20 euro), maar het eten is dan ook uitstekend, van lokale tot westerse gerechten.