Duiken en snorkelen in Sri Lanka

Pigeon Island (snorkelen)

Pigeon Island is de snorkelplaats van Sri Lanka. Deze plaats is zeer toegankelijk voor beginners, omdat er weinig golfslag en stroming is. Pigeon Island ligt één kilometer uit de kust bij Trincomalee. Vanaf hier ga je makkelijk met een bootje naar het eiland, waar je vervolgens makkelijk het water in stapt om een prachtig koraalrif te aanschouwen. Het koraalrif ligt erg ondiep en is dus uitermate geschikt om te snorkelen. De onderwaterwereld is erg divers, zo zie je clownvissen, kleine rifhaaien en zeeschildpadden. Probeer hier wel op tijd te zijn, want laat in de ochtend kan het wel eens flink druk worden.

snorkelen en duiken sri lanka
Great Basses Reef (duiken)

Great Basses Reef ligt ongeveer 10 kilometer uit de kust bij Tissamaharama, bij een oude vuurtoren. Dit rif wordt algemeen beschouwd als het mooiste koraalrif van Sri Lanka. Er zijn hier vele soorten vissen aanwezig, grijze haaien, tonijn, meerdere soorten roggen en nog vele andere soorten. Dit is wel één van de moeilijkere plaatsen om te duiken in Sri Lanka en het is dan ook maar één maand per jaar mogelijk om hier te duiken, namelijk tussen 15 maart en 15 april. Ben je een ervaren duiker is dit echter zeker de moeite waard.

duiken snorkelen sri lanka
Bar Reef (snorkelen en duiken)

Vlakbij Kalpitiya ligt het prachtige Bar Reef. Bar Reef is een prachtig koraalrif, dat bekend staat om de vele dolfijnen die er langs komen. Dit rif is zeer weinig bezocht en dat maakt dan ook dat het koraalrif nog vrijwel onaangetast is. Rond het koraal zwemmen vele koraalvlinders, schoolwimpelvissen, papegaaivissen en zwartpunt rifhaaien. Op een gelukkige dag kun je hier wel honderden dolfijnen in de buurt zien zwemmen. Dit is dan ook één van de betere plekken om te duiken in Sri Lanka. Dit rif is ook geschikt om te snorkelen, het ligt namelijk maar vijf meter diep.

snorkelen duiken sri lanka