Cultuur in Sri Lanka

Sri Lanka is een land met een enorm rijke cultuur. Dit komt onder meer door het koloniale verleden en de vele verschillende godsdiensten die aanwezig zijn in het land. Dit zorgt ervoor dat de cultuur enorm divers is.

De Dambulla Grottempel is een goed voorbeeld van de prachtige oude cultuur van Sri Lanka. Deze boeddhistische tempel is compleet uit een rots gehakt, waardoor de tempel in een soort grot ligt. De kleine wandeling naar de tempel toe is ook al de moeite waard. De trappen die beklommen moeten worden zijn omringd door aapjes, vaak met kleintjes. Deze aapjes zijn echter wel erg brutaal, omdat ze veel gevoerd worden door de locals. Als je zelf echter een klein beetje afstand houdt gebeurt er niets. De tempel zelf is zeer bijzonder, het is de enige bekende grottempel.

De misschien wel grootste attractie van Sri Lanka is de Leeuwenrots in Sigiriya. Deze enorme uitgehakte rots is gemaakt door een koning lang geleden. Dit enorme werk is te beklimmen, waarna men kan genieten van een werkelijk prachtig uitzicht. Een goeie tip is wel om dit vroeg op de dag te doen, omdat de hitte overdag het beklimmen een stuk zwaarder maakt. Ook is het fantastisch om ’s ochtends als eerste en enige boven te zijn.

De culturele hoofdstad van Sri Lanka is Kandy. Deze stad ligt in het midden van het land aan een groot meer. In Kandy ligt onder andere een grote tempel, die zeker het bezoeken waard is. Volgens de bevolking ligt er in deze tempel de tand van Buddha, die grote symbolische waarde heeft. Het is dan ook een mooie en indrukwekkende tempel om te bezoeken. Ook worden er in de stad opvoeringen gegeven, oude rituele dansen en vuurlopen. Vooral het vuurlopen is spectaculair en leuk om te zien. Rijdt ook zeker ’s avonds eens de heuvel op naast Kandy, vanaf hier kan je prachtig zien hoe de zon ondergaat en Kandy er dan bij ligt.