Beste reistijd Sri Lanka

Regenseizoenen

Wat is nu de beste reistijd om Sri Lanka te bezoeken? Sri Lanka kent twee regenseizoenen, daardoor verschilt de reistijd enigszins per regio van het land. Zelfs in het regenseizoen is het land echter goed te bereizen. Een voordeel hiervan is zelfs dat het land in de regenperiode groener en daardoor mooier is. Kort kan je de seizoenen in Sri Lanka indelen op de volgende manier:

beste reistijd sri lanka
Laagseizoen

Het klimaat van Sri Lanka verschilt in het westen en in het oosten van het land. Van mei tot en met augustus is het Yala-regenseizoen. Hierdoor is er veel regen in het zuiden, het westen en de Hill Country. In deze regio’s zijn de meeste bezienswaardigheden van Sri Lanka, daarom is dit dan ook het laagseizoen. Dit is echter een goede mogelijkheid om het noorden en het oosten van het land te ontdekken! Hier is het weer namelijk op z’n best in deze periode.

Tussenseizoen

Wil je de beste kans op goed weer in het hele land? In april en september heb je hier de beste kans op. Je zit namelijk net tussen de regenseizoenen in. Het tussenseizoen zet zich nog voort in oktober en november.

Hoogseizoen

Van december tot en met maart is het hoogseizoen in Sri Lanka. De westkust, de zuidkust en de Hill Country het droogste en het drukste. In deze periode zijn de prijzen dan ook het hoogste. Van oktober tot en met januari is er het Maha-regenseizoen, waardoor er in het oosten, het noorden en de oude steden (Polonnaruwa en Annapurna) veel regen valt.

sri lanka beste reistijd