Batticaloa

Batticaloa is een historische stad in het oosten van Sri Lanka, de locals noemen het ook wel Batti. De stad heeft een fantastische ligging, tussen lagunes waarin je de palmbomen ziet weerspiegelen. De stad heeft een rustige, relaxte vibe. Batticaloa kent geen must see bezienswaardigheden, maar toch is het best de moeite waar om een ochtendje te verkennen. Het compacte centrum en het enorme Nederlandse fort zijn de hoogtepunten. De stad is niet groot en dan ook perfect om wandelend te bekijken. Prachtige stranden zijn hier ook nooit ver weg.

batticaloa
Bezienswaardigheden en activiteiten in Batticaloa

Batticaloa heeft drie interessante gebieden, die zijn verdeeld door het water van de lagune. Het gebied met de meeste sfeer is Puliyanthivu. Hier staat het Nederlandse fort en meerdere koloniale gebouwen. Aan de andere kant van de lagune is het gebied van de nieuwe stad. Het commerciƫle centrum met winkelstraten. Ten zuidoosten van de nieuwe stad is Kallady. Het meest interessante is hier het strand en het goede aanbod van hotelletjes.

In de districten zijn meerdere interessante dingen te zien. Het Nederlandse fort is toch wel de meest indrukwekkende plek om te bezoeken in Batticaloa. Er is ook een mooie hindoetempel, de Thiruchendur Murugan Alayam tempel. Een andere trekpleister is het strand van Kallady en Navalady, een heerlijk rustig strand. Verder zijn er twee kerken, de St Mary’s en St Anthony’s kerk. Ook de markt is een bezoekje waard, begeef je onder de locals en koop er heerlijk vers fruit!

batticaloa

In Batticaloa is ook een duikschool. De duikschool specialiseert zich in wrakduiken, er ligt hier namelijk een bijzonder wrak. De HMS Hermes, een Engels vliegdekschip dat is gezonken tijdens WOII. Het schip ligt erg diep en is dus alleen toegankelijk voor Tec-duikers. Er zijn echter ook andere mooie wrakken in de buurt, die makkelijker te bezoeken zijn. Twee duiken kosten je ongeveer 65 euro. Lees hier meer over duiken in Sri Lanka.

batticaloa
Waar te verblijven in Batticaloa

Budget

  • Treatooo
  • Hotel Bridge View
  • Riviera Resort
  • YMCA

Midrange

  • Hotel East Lagoon
batticaloa